Geen gehaktballen, maar bietjestaart en spinaziesap op menu stratenmakers.

Bijgewerkt: 5 aug 2019


Bietjestaart en spinaziesap, het lijk geen alledaagse lunch of tussendoortje voor stratenmakers en ingenieurs. Jan en Maaike Steggink uit Reutum gaan hun personeel desondanks de zelfgemaakte gezonde hap voorschotelen.


Steggink heeft zowel een infrabedrijf als een ingenieursbureau, met 12 stratenmakers en 13 kantoormedewerkers die slimme technische oplossingen ontwerpen. Per 1 mei komt daar een voedingsdeskundige en kok bij. Judit Kole (32) gaat deeltijd met zoveel mogelijk groenten van het seizoen taartjes, hapjes, maaltijden en sapjes bereiden. "Maar we draven nergens in door" zegt Maaike Steggink (32). We bieden alleen een keuze en dringen niks op. Wie op zijn tijd van een lekker patatje wil genieten, moet dat vooral blijven doen. Dat kan ook makkelijker met een gezonde leefstijl als basis. Bij hard werken hoort ook rust en ontspanning. "En niet te vergeten goede voeding." zegt Maaike Steggink. Alles moet een beetje in balans zijn, zonder direct zweverig te willen worden. Die balans is hard nodig, voor zowel lichamelijk werk als dat van een stratenmakers als voor kantoorpersoneel met veel zittend werk, heeft Jan aan de lijve ervaren. Als ik met mijn 46 jaar een dagje zou straten, dan ben ik aan het eind van de dag helemaal kapot. De jongens die dit werk bij mij doen, zijn gemiddeld zo'n 30 jaar. En er was er tot voor kort maar één die aan sport deed. Nu sporten de meesten, in eigen tijd, op kosten van de zaak. Het werkt, ze hebben er lol in. Kole werkt samen met Maaike Steggink verder aan een assortiment hapjes, salades, maaltijden, soepen en sappen waar Steggink afgelopen jaar al mee heeft proef gedraaid. "Vooral de zoete aardappels zijn goed in de smaak gevallen" zegt Maaike Steggink. Over een tijdje komen de piepers waarschijnlijk van het eigen erg, net als een deel van de groente. De plannen zijn ambitieus: dagelijks een lunchpakket die de stratenmakers mee kunnen nemen, een keuze aan lunch- en tussendoortjes voor het kantoorpersoneel en elke donderdag de bestelmogelijkheid voor een 'warme hap' om mee te nemen naar huis.


"We draven nergens in door, bieden alleen keuze en dringen niet op"

"Vooral aan dat laatste is best behoefte", zegt Kole. In veel huishoudens werken beide partners en is het soms een opgave om na het werk nog snel even boodschappen te doen en daarna te koken. En wie gaat dat allemaal betalen? Tot nu toe hebben we als proef veel gratis gedaan zegt Jan Steggink. Als het een succes wordt, willen we met onze taart, hapjes en sappen ook graag de boer op naar andere organisaties. Daarom bekijken we nu wat alles moet gaan kosten.0 keer bekeken
  • Black Instagram Icon
  • Facebook Basic Black

ADRES

Ootmarsumseweg 320

7667PC, Reutum

CONTACT

info@rusttheater.nl

Tel: (0)541 670 720

het Rusttheater

© 2019 by het Rusttheater

Proudly created by Studio Sinvol